Uintihistoriaa

Uintijaosto
1970
Lammille rakennettiin uimahalli 1970, mutta vasta 1980 aloitettiin säännöllinen uinnin harrastustoiminta.
Tällöin Atso Maunulan Johdolla Säkiään perustettiin uintijaosto, joka alkoi järjestää ohjattuja uintiharjoituksia 7-13 vuotiaille lapsille.
Siitä lähtien keskeytymättä Lammin uimahallissa on kesää lukuunottamatta kokoonnuttu lauantai-aamuisin opettelemaan uintitekniikoita.

Tavoitteena on alusta alkaen ollut uintitaidon kehittäminen ilman kilpailullisia tavoitteita. Nuorten uimareiden porkkanana on ollut suorittaa Suomen Uimaopetus ja Hengenpelaastusliiton uintimerkkejä, joita ovat kanditaadin a maisterin merkkisuoritukset. viime vuosina ovat pienimmät polskijat voineet lisäksi suorittaa Uimaliiton Vesiralli-merkkejä, joita ovat sammakko-, kala-, hylje-, ja delfiinimerkit.
Kunniahimoisimmat kilpauimarit on ohjattu yhteisellä sopimuksella Lahden ja Hämeenlinnan uimaseuroihin.

Lajina uinti on erittäin monipuolinen ja suositeltava kaikille lapsille. Se kehittää kehoa hyvin monipuolisesti ja on oheislajina erinomainen lajiin kuin lajiin.

Mm. olympiavoittaja Heli Rantanen haki liikunnallisia valmiuksia monen vuoden ajan Säkiän uintikerhon harjoituksista.

UImajaoston puheenjohtajia ja ohjaajia ovat vuosien saatossa olleet mm. Atso maunula, Sinikka Niinivuori, Arto Aaltonen, Ari Korremäki, Olli-Pekka Maunula, Kai Niinivuori, Marja Niinivuori, Jenni Latvanne, Jussi ja Eero Rahomäki, Heidi Oranen ja Kimmo Kouru.