Valvojan lausunto

Valvojan lausunto AM-pitkä ja viesti 11.-12.8.2018

 

Hienoa, että tällä kertaa alueen pitkä- ja viesti ovat molemmat omalla alueella. Kiitokset tästä Lammin Säkiälle.

Kilpailut käydään siis tänä vuonna Lammin Evolla. Maasto tulee olemaan paikoitellen äärimmäisen nopeaa. Varsinkin tälläisenä kesänä, kun suotkin ovat hyvin kuivia. Tarjolla on nopeaa kangasmetsää höystettynä pienillä supilla ja notkoilla. Korkeuserot on hyvin maltillisia, jopa aivan pisimmillä radoilla. Hieman hitaampia maaston osiakin löytyy lähinnä hakkuujätteen muodossa, mutta nämä koskettavat vain muutamia aikuisten sarjoja. Reitinvalinnalla on näissä iso merkitys.

Alueen pohjoisosa on varsin kivikkoista. Kartalla on paljon kivä, ja paljon on myös jätetty pois, sillä kaikkea ei yksinkertaisesti pysty järkevällä tavalla kuvaamaan. Varsinaisia kivirasteja on kuitenkin kisassa vähän.

Erityisen huomitoitavaa on, että alueella on vasta pidetty 6000 partiolaisen leiri. Maastossa on erittäin paljon pieniä polkuja ja tallattuja alueita. Kartassa on kuitenkin kuvattu vain aivan vahvimmat polut varsinkin kilpailukeskuksen läheisyydessä. Alueella on myös paljon erilaisia tilapäisiä rakennelmia ja kalustoa mitä ei ole kartassa kuvattu. Nämä siis partiolaisten jäljiltä.

Sunnuntain viesti käydään varsin pienellä alueella. Matkat ovat varsin maltillisia, joten osuusajat tulevat olemaan melko kovia. Maasto on lauantaitakin nopeampaa ja huonokulkuisia alueita ei ole lainkaan.

Tällä kertaa kisassa on käytössä kaikilla sarjoilla mittakaava 1:10000. Kartta ja maasto ovat kuitenkin sen verran selkeitä, että näkemisen kanssa ei pitäisi olla suurempia ongelmia.

 

Tervetuloa Evolle!

 

Harri Hytönen