Kuvat 2010

Säkiäläiset syyslomalla Jämillä

Lammin Säkiän nuoret hiihtäjät käyttivät syysloman tehokkaasti leireillen Jämillä. Leirin ohjelmassa oli monipuolisesti hiihtoa, lenkkeilyä jäkäläkankailla, jumppaa ja salamapallon peluuta. Ehdittinpä käydä Ikaalisten kylpylässäkin virkistyäytymässä ennen kuin lähtöpäivänä tempaistiin vielä leirikisa.

Majoitus leirillä oli ensi kertaa Jämi-hotellissa, mikä osoittautuikin hyväksi majoituspaikaksi. Se sijaitsi aivan putken vieressä, oli edullinen ja ruuat olivat seisovasta pöydästä vallan maukkaat ja ravitsevat. Myös voitelutilat löytyivät hotellin vierestä.

Putkessa lumi oli toisin paikoin nihkeää mutta hyvin hiihdettävää. Ulos oli tehty myös vaativa n. 500 m:n lenkki.

Leirillä pääpaino oli hiihtotuntuman hakemisessa, mutta myös jäkäläkankaille ehdittiin lenkkeilemään ja paistamaan makkaraa laavulle.

Tällä kertaa viimeisenä päivänä toteutettu leirikisa tehtiin kunnon hapenottoharjoituksena. Ensin lähdettiin arvotussa 20 sek väliaikalähdössä hiihtämään perinteisellä tyylillä yli 16v sarjoissa 3,9 km ja 14v sarjassa 2,6 km.  Tämän jälkeen 5 min monojen ja suksien vaihdon jälkeen tempaisttin sama matka vapaalla tyylillä. Tähän lähdettiin takaa-ajolla siten, että perinteisen tyylin nopeimmat lähtivät taka-ajamaan voittamallan marginaaleilla seuraavia. Näin vapaan osuudella nähtiin jänniä takaa-ajoja.

Maaliintulojärjestykseksi tuli se, että  alle 14v-sarjassa Juuso Toivonen voitti Tommin. Yli 16v sarjassa Atte sivakoi ensimmäisenä maaliin ennen Anssia, Valtteria ja Olli-Aapelia. Toki henkilökohtaiset ajatkin otettiin:

P14 Perinteinen 2,6km: Tommi Huostila 7.37 (kierrosaika ka. 3.48,5s), Juuso Toivonen 8.55

vapaa: Tommi 6.42, Juuso 7.51

P16 Perinteinen 3,9 km: Olli-Aapeli Salmijärvi 11.11 (kierrosaika ka. 3.43,6), Valtteri Veikkola 11.30, Anssi Huostila 11.32

vapaa: Olli-Aapeli 9.40, Anssi 9.52, Valtteri 9.56

M20 perinteinen: Atte Kiskola 10.22  vapaa 8.35

Huoltajina leirillä toimivat Huostilan Markku ja Kourun Kimmo.

Myös ampumahiihtoa harrastavat säkiäläiset Riikka, Auli, Henri, Miksu ja Sanja leireilivät Lehtomaan Mikon johdolla samaan aikaan Vuokatissa.

Eli talven lähestyessä näyttää urheilijoiden kunto ja harjoitusinto hyvältä. Toivotaan, että pahoilta sairastumisilta vältytään ja talvella kisoissa nähdään tuloslistojen kärkipäässä taas runsaasti säkiäläisiä.

>>>

Jämin leiriläiset viimeisellä aterialla väsyneenä mutta onnellisena. Anssi oniistui pääsemään kameraa piiloon.

Lahden piirin parhaat 2010

Lahden piirin parhaat maastohiihtäjät palkittiin 12.5.2010

>>>

Hopeasomman loppukilpailu Paloheinässä 13.-14.3.2010

Auli ja Tommi 10 joukkoon Hopeasomman loppukisassa

Auli Kiskola ja Tommi Huostila onnistuivat säkiäläisistä parhaiten Hopeasompahiihdon loppukilpailuilussa Helsingin Paloheinässä. Auli hiihti N15-sarjassa sijalle 8 hänelle huonommalla perinteisellä tyylillä. Tommi sivakoi ensi yrittämällä heti kymmenenneksi M13-sarjassa. Aulin sarjassa mukaan kisaan karsintojen kautta oli päässyt 79 ja Tommin sarjassa 106 ikäluokkansa parasta hiihtäjää. Molemmat hiihtivät samalla Atte Kiskolan suksiparilla, joka osoittautui hieman liisteriäkin vaatineella radalla luistavaksi. Auli kohensi sijoitustaan loppua kohden, kun taas Tommi joutui tiukassa sekuntitaistelussa päästämään pari hiihtäjää viime kilometrillä edelleen. Viimeisen nousun jälkeen hän nimittäin oli jopa viidentenä, kun Auli oli samassa kohdassa sijalla 13. M15-sarjassa Anssi Huostila, Valtteri Veikkola ja Olli-Aapeli Salmijärvi eivät saaneet aivan kauden huippuvauhtiaan esiin. Kuitenkin sijaluvut olivat aivan hyvät 33, 38 ja 50. M16-sarjan viestissä pojilla oli hieman huonoa onneakin, kun avausosuudella Valtterin suksien päälle hiihdettin sillä seurauksella, että hän kaatui ja jäi jonon hännille. Kovasti ohitellen hän nousi loppumatkalla kuitenkin sijalle 22. Anssi nosti Säkiän osakkeita hiihdollaan sijalle 14. Olli-Aapelin oli flunssaisena kuitenkin päästettävä sen verran ankkureita ohitseen, että maalissa sijaluku pojilla oli avausosuuden 22. Ensi vuonna pojat pääsevät kuitenkin vielä viestissä samaan sarjaan ja lähtevät tavoittelemaan varmastikin parannusta viimevuotiseen 5-sijaan.

Ampumahiihdossa on ensi viikonloppuna vielä SM-kilpailut. Maastohiihdossakin riittää vielä kevätkisoja lähialueella kun hiihtokelit vielä jatkuvan hyvän lumitilanteen vuoksi mainioina.

>>>

Viestin viimeinen voitelu.

Nuorten SM-sprintit ja KLL:n mestaruus Seinäjoki 6. - 7.3.2010

Lammin Säkiän hiihtäjät taas paikalla. Kaunis kevättalven kisaviikonloppu.

Tulokset

>>>

Otto valmistautuu lähtöön. KLL Seinäjoki 7.3.2010

Nuorten SM-hiihdot Mikkelissä 27. - 28.2.2010

Lammin Säkiän hiihtäjät kilpailivat viesteissä ja pitkillä matkoilla nuorten SM-hiihdoissa Mikkelissä. Lauantain M18 viestissä (P+V+V) Säkiän joukkue Atte Kiskola, Henri Lehtomaa ja Mikael Koivunen hiihti sijalle 17. Sunnuntain M17 20 km perinteisen yhteislähtökilpailussa Henri Lehtomaa teki hyvän hiihdon ja oli kuudestoista. Atte Kiskola sivusi kauden parasta sijoitustaan SM-hiihdoissa ollen viides sarjassa M18. Keli oli vaativa, mutta Mikko Lehtomaan johdolla sukset saatiin jonkinlaiseen tälliin.

>>>

Atte tuo Säkiän viestiä osuutensa kolmantena. Pertsa kulkee.

Tulokset

Lauantain perinteisen kilpailuihin osallistuivat Henri Lehtomaa, Sanja Metsärinta, Atte Kiskola ja Otto-Samuli Salmijärvi. Sunnuntain vapaan kilpailuihin osallistuivat Henri, Mikael Koivunen, Atte ja Otto-Samuli.

>>>

Maakuntaviestit 2010 hiihdettiin paukkupakkasissa

Tulokset

Maakuntaviestit hiihdettiin loppiaisena Hollolan Heinsuolla kirpeässä pakkassäässä.

Lammin Säkiää edusti tänä vuonna kaksi joukkuetta A-sarjassa. Säkiän 1-joukkue ei aivan pystynyt uusimaan vuoden takaista neljättä sijaa vaan oli viides häviten voittajalle, Hollolan Urheilijat-46 1-joukkueelle 4,49 min. Joukkueessa hiihtivät Otto-Samuli Salmijärvi, Auli Kiskola, Valtteri Veikkola, Sanja Metsärinta, Tommi Huostila, Henri Lehtomaa ja Atte Kiskola.

Säkiän 2-joukkue sijoittui seitsemänneksi 9,48min. voittajasta. Joukkueen viestiä veivät Jouni Vantaala, Riikka Lehtomaa, Anssi Huostila, Marja Rantanen, Juuso Toivonen, Mikael Koivunen ja Mikko Reitti.

Toinen viestissä oli Lahden Hiihtoseura, kolmas Hollolan Urheilijat-46 2-joukkue ja neljänneksi hiihti Nastolan Naseva.

Lumen puutteen vuoksi siirretyt Intersport-Laune hiihdot olivat vaarassa nyt kovan pakkasen vuoksi. Lauantaina 9.1. pakkanen laski sallittuihin lukemiin ja Hollolassa pääsivät lammilaiset pokkaamaan pokaaleja vapaan tyylin kisoissa. M16- sarjassa, jossa matkana oli viisi kilometriä, Valtteri Veikkola oli toinen häviten Mikkelin Hiihtäjien Teemu Pöntiselle 25,8 sekuntia. Lammilaismenestystä täydensi Anssi Huostila kolmannella sijallaan yhdeksän sekuntia Valtterille jääneenä. M14-sarjassa Tommi Huostila lykki kolmanneksi häviten 49 sekuntia voittajalle. Juuso Toivonen oli tässä sarjassa15.

Joukko reippaita lammilaishiihtäjiä uhmasi pakkaskeliä myös Vantaan hiihdoissa perinteisellä tyylillä.

N18-sarjassa 5km: n matkalla Sanja Metsärinta ehti maaliin toisena 19,9 sekuntia voittajaa, Hennariikka Rahkolaa hitaampana. M16-sarjassa Kalle Lehtonen sijoittui kuudenneksi ja Olli-Aapeli Salmijärvi 12.ksi. M20-sarjassa10 km:n matkalla Otto-Samuli Salmijärvi oli myös kuudes ja M18-sarjassa Henri Lehtomaa 13.